Efel Travel

Podgorica

Cetinjski Put BB- Donja Gorica
81000 Podgorica

Radno vreme

Prodaja Servis
Nedelja - -
Ponedeljak 08.00-18.00 08.00-16.00
Utorak 08.00-18.00 08.00-16.00
Sreda 08.00-18.00 08.00-16.00
Cetvrtak 08.00-18.00 08.00-16.00
Petak 08.00-18.00 08.00-16.00
Subota 08.00-14.00 08.00-14.00
SIGURNOST

Brinemo o vašoj sigurnosti, kako biste mogli da uživate u vožnji

 

Naše inteligentne sigurnosne tehnologije i-ACTIVSENSE osmišljene su kako biste imali potpuno samopouzdanje pri vožnji. One pomažu vozaču u prepoznavanju potencijalnih opasnosti, izbegavanju sudara, kada god je to moguće i ublažavanju posledica nesreća kada ih nije moguće izbeći; to je još jedan način na koji Mazda povezuje vozača sa automobilom pomoću filozofije Jinba Ittai.

MAZDIN RADARSKI TEMPOMAT Automatski održava sigurnu udaljenost od vozila ispred vas

Bez obzira na uslove, nama je najvažniji vaš užitak u najboljoj mogućoj vožnji. Dok vozite, Mazdin radarski tempomat neprestano meri razmak između vas i vozila ispred vas i održava sigurnu udaljenost. Idealan je za duge vožnje i na auto-putevima čineći vaše putovanje prijatnim i opuštajućim.

PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA Podseća na važna upozorenja čak i ako ste ih propustili

Naš najnoviji sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova prikazuje informacije direktno na vetrobransko staklo pa vas tako uvek podseća na važne znakove na putu čak i ako ste ih propustili. Informacije su prikazane direktno ispred vas pa nema potrebe za prilagođavanjem fokusa ili skretanjem pogleda sa puta i svega što se događa oko vas. Na taj način uživate u putovanju.

ZADRŽAVANJE U KOLOVOZNOJ TRACI Zadržava vas u odgovarajućoj kolovoznoj traci

Sigurnosne inovacije bi trebalo da poboljšaju iskustvo vožnje vas i vaših putnika. Naš sistem upozorenja na napuštanje kolovozne trake otkriva oznake na putu i nenametljivim pulsirajućim zvukom upozorava ako nenamerno izađete iz trake. Sistem pomoći za zadržavanje vozila u kolovoznoj traci po potrebi će prilagoditi upravljač da bi vas na siguran način doveo nazad na središnji deo vaše kolovozne trake. Idealan je za vožnju dugim, ravnim putevima i auto-putevima kako biste se što lakše usredsredili na put ispred vas. A kada uključite pokazivač za promenu trake ili ubrzavate, alarm se neće uključiti jer su te radnje namerne.

SISTEM NADZORA MRTVIH UGLOVA Drži na oku sve što možete vrlo lako prevideti

Nijedna vožnja ne bi smela da bude stresna. Retrovizori ne mogu da vam prikažu celu sliku, ali Mazda može. Kada želite da promenite kolovoznu traku, sistem nadzora mrtvih uglova upotrebljava radare da vidi gde to ne možete da uradite i upozorava na nadolazeći saobraćaj od pozadi koji biste vrlo lako mogli da previdite u mrtvom uglu. Ako uključite pokazivač za promenu trake kada sistem otkrije nadolazeći saobraćaj, čućete upozorenje, a na retrovizoru na vratima će početi da treperi svetlosni pokazivač. Sve to doprinosi vašem osećaju sigurnosti pa tako možete opuštenije da uživate u putovanju.

INTELIGENTNI SISTEM KOČENJA U GRADU Prepoznaje brže od vas kada treba da stanete

Pomoći ćemo vam da brže reagujete na svaku opasnost na putu. Inteligentni sistem pomoći pri kočenju u gradskoj vožnji upotrebljava senzore koji neprestano kontrolišu udaljenost između vas i prepreke ispred i brzinu približavanja. Ako se previše približite i postoji opasnost od sudara, sistem automatski počinje da koči po potrebi. Ne samo da sistem prepoznaje vozila, već otkriva i pešake i očitava saobraćajne znakove. Ako prekoračite ograničenje brzine, sistem će da vas upozori. Budite pametniji i brži za sigurniju vožnju.

UPOZORENJE NA BOČNI SAOBRAĆAJ POZADI Nadgleda situaciju iza vas i bočno od vas

Uz našu tehnologiju postajete svesni svega što se događa oko vas. Naši senzori ne kontrolišu samo ono što se nalazi ispred ili iza vas. Budući da tokom vožnje unazad ne možete uvek da vidite sve, sistem upozorenja na bočni saobraćaj pozadi (RCTA) vas upozorava na svaki objekat u pokretu koji vam prilazi sa bilo koje strane tako da u retrovizorima na vratima treperi upozorenje, a čujete i zvučni signal upozorenja. Idealan je tokom izlaženja sa parkirng mesta ili izlaženja na put. Sistem otkriva pešake i bicikliste pa ste na taj način svi sigurniji.

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVETLA Svetla koja vide dalje

Jasan pogled na put ne samo da povećava sigurnost, već poboljšava i iskustvo vožnje. Naša najnovija prilagodljiva LED prednja svetla upotrebljavaju 12 zasebnih LED elemenata i automatski se spuštaju kada se približavaju druga vozila ili kada se vi približavate automobilu ispred vas da ne bi zaslepela druge vozače. Isključe se samo svetla u vozačevom vidnom polju pa tako imate bolji pogled na put nego u slučaju spuštanja čitavog svetla. Na auto-putevima se svetla automatski dižu kako bi osvetlila veći deo puta ispred vas. Jedno od poboljšanja niza LED sijalica jeste brže otkrivanje pešaka i poboljšana vidljivost tokom vožnje u krivinama što vaše putovanje noću čini sigurnijim i manje zamornim.

Drive Together

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na vlastitoj koži. Proverite ponudu modela, potražite Mazda partnera ili zakažite probnu vožnju.

Jedinstvo automobila i vozača

Drive Together

Jedinstvo automobila i vozača

Saznajte više

Dizajn

Čisti užitak u vožnji

Saznajte više
Uživajte u vožnji Mazdom6 uz potpunu zaštitu

Uočite svaki detalj

Uživajte u vožnji Mazdom6 uz potpunu zaštitu

Saznajte više
Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

Mazda CX-5

Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

Otkrijte više

Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od modela namijenjenim srpskom tržištu.

Login