Efel Travel

Podgorica

Cetinjski Put BB- Donja Gorica
81000 Podgorica

Radno vreme

Prodaja Servis
Nedelja - -
Ponedeljak 08.00-18.00 08.00-16.00
Utorak 08.00-18.00 08.00-16.00
Sreda 08.00-18.00 08.00-16.00
Cetvrtak 08.00-18.00 08.00-16.00
Petak 08.00-18.00 08.00-16.00
Subota 08.00-14.00 08.00-14.00
TEHNOLOGIJA

Maksimalna ekonomičnost i performanse, bez kompromisa

 

Naši inženjeri znaju da je ekonomična potrošnja goriva jednako važna kao i performanse. Zato su osmislili inovativan novi način razvoja naših motora kako biste se mogli opustiti i fokusirati na čisti užitak u vožnji. Svaki element automobila je ponovo dizajniran radi poboljšanja efikasnosti i povećanja dinamike. Od karoserije i podvozja do motora i menjača, sada nudimo najbolje odnose kompresije na svetu. Nazivamo to SKYACTIV tehnologijom. 

Saznajte više

car
car

upquote Naš pogon na sva četiri kotača i-ACTIV daje vam potpunu kontrolu, neovisno o uvjetima downquote

Mazda G-Vectoring Control

U duhu filozofije Jinba Ittai, tj. jedinstva konja i jahača, želimo da naši vozači osjećaju potpuno jedinstvo s automobilom kada su na cesti. G-Vectoring Control tehnologija je zahvaljujući kojoj ta ambicija postaje stvarnost. Istražite znanost u pozadini naše jedinstveno intuitivne vožnje.

car
car

upquote Kada vozite Mazdu, nikada ne vozite sami. Automobil i vozač u savršenom skladu. downquote

Tehnološki detalji Jedinstven spoj lepote i tehnikeSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS veliki je iskorak u Mazdinom neumornom traganju za filozofijom u čijem je središtu čovek. Poboljšanjem dinamike automobila, detaljno i na svim nivoma, uspeli smo još više da unapredimo njihove performanse. Osim odličnih ekoloških i sigurnosnih rezultata, dinamične SKYACTIV tehnologije omogućuju i integrisanu kontrolu nad motorom, prenosom, podvozjem i karoserijom. Tako se uvek osećate kao jedno sa svojim automobilom.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Savršeno upravljanje vozilom na putu; istinski odraz filozofije Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Tehnologija upravljanja motorom radi objedinjenih dinamičnih performansi.

placeholder166x82

Pogon na sva četiri točka

Pouzdana upravljivost, neovisno o vremenskim prilikama.

placeholder166x82

Karoserija i podvozje

Čvršća i laganija karoserija i podvozje pružaju vam iznimnu okretnost.

  • SKYACTIV motor

   Motori

    

   Naši visokoefikasni dizel i benzinski SKYACTIV motori pružaju vam novi, uzbudljivi nivo performansi. Pomeranjem granica, naši inženjeri su stvorili mašine koje iz svake kapi goriva mogu iscediti mnogo više energije, pružajući vam čisti užitak u vožnji i izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva. Mazdin SKYACTIV-G 2.0 litreni motor je usavršeni benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem zahvaljujući kojem ima vrlo malu potrošnju goriva i najviši odnos kompresije među benzinskim motorima 14,0:1.

   Motori

  • Mjenjač

   Menjač

    

   Uživajte u maksimalnoj kontroli na putu zahvaljujući našim naprednim menjačima koji prenose još više snage točkovima i tako u bilo kojem trenutku omogućavaju nesmetanu promenu brzine u deliću sekunde. Zahvaljujući proširenom području blokiranja od više od 80 %, automatski menjač SKYACTIV-DRIVE pruža vam osećaj direktnog upravljanja nalik onome kod ručnog menjača. Uz prvorazredno lagan ručni menjač SKYACTIV-MT garantujemo besprekoran osećaj prilikom menjanja brzina.

   Menjač

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

    

   Mazdin sistem i-ELOOP (Sistem regeneracije energije pri kočenju) koristi kondenzator za skladištenje energije koja se povrati tokom usporavanja. Ta energija se kasnije upotrebljava za napajanje prednjih svetala, klima-uređaja, sistema ozvučenja ili druge električne opreme u automobilu. Sistem i-ELOOP nije samo jedinstven način skladištenja energije koja bi se inače nepovratno izgubila, nego pruža poboljšane performanse štedeći pritom gorivo.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

    

   iSTOP (tehnologija zaustavljanja motora u praznom hodu) pametna je tehnologija koja radi u potpunom skladu sa sistemom i-ELOOP i služi za uštedu goriva jer se njome isključuje motor pri zaustavljanju automobila, na primer ako je on u praznom hodu u saobraćajnoj gužvi. Pomoću tehnika direktnog ubrizgavanja i optimalnog pozicioniranja klipa možete gotovo odmah ponovo pokrenuti automobil. To znači bitno smanjene potrošnje goriva.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na sopstvenoj koži. Proverite ponudu modela,  potražite Mazda partnera ili rezervišite probnu vožnju..

  Jedinstvo automobila i vozača

  Drive Together

  Jedinstvo automobila i vozača

  Saznajte više

  Dizajn

  Čisti užitak u vožnji

  Saznajte više
  Probudite vozača u sebi

  Mazda MX-5 RF

  Probudite vozača u sebi

  Saznajte više

  Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i spoljašnje opreme mogu se razlikovati od modela namenjenih srpskom tržištu.

  Login