USLUGE

Održavati vozilo je važno, ali ponekad je teško zapamtiti kada je vrijeme za servis. Aplikacija MyMazda pomaže vam držati se preporučenog rasporeda za održavanje pomoću podsjetnika. Ovaj odjeljak s čestim pitanjima uključuje informacije o pomoći na putu i najbližim Mazdinim partnerima.

ISTORIJA SERVISIRANJA  MAZDA PARTNERI  POMOĆ NA PUTU

GDJE MOGU PRONAĆI SERVISNU ISTORIJU?

U glavnom izborniku odaberite „Održavanje“ i zatim „Istorija servisiranja". Ovdje možete pregledati ili preuzeti informacije o svim prethodnim servisima.

POVIJEST SERVISIRANJA

Zašto moja istorija servisiranja nije ažurirana uprkos današnjem servisu?

Unosi u istoriju servisiranja obično se ažuriraju 24 sata nakon završetka servisa. Ako se unutar tog vremenskog razdoblja istorija servisiranja ne prikazuje ili nije ažurirana, obratite se servisu ili timu službe za korisnike na e-mail andrija.jablan@efeltravel.me

Šta je kontrolni popis u PDF obliku i kako ga mogu preuzeti?

Tokom određenih servisa kod izabranog Mazdinog partnera serviseri će zabilježiti informacije o opštem stanju vozila i sve izvještaje u vezi s vozilom na namjenski kontrolni popis u PDF obliku. U odjeljku „istorija servisiranja“ kliknite na ikonu za preuzimanje kako biste otvorili namjenski kontrolni popis u PDF obliku, čime ćete otvoriti PDF čitač na svom pametnom telefonu/tabletu.

Kako mogu saznati je li potrebno zamijeniti neke djelove?

Ako ste mijenjali neke djelove, a status se još uvijek prikazuje kao „Otvoreno“, ili ako imate bilo kakvih drugih pitanja o ovom, preporučujemo vam da se obratite Mazda partneru koji je izvršio poslednji servis.

Gdje mogu pronaći istoriju servisiranja?

U glavnom izborniku odaberite vozilo i zatim „Istoriju servisiranja". Ovdje možete pregledati ili preuzeti informacije o svim prethodnim servisima.

KADA MORAM OBAVITI SLEDEĆI SERVIS?

Automobili s uslugom MyMazda: svijetlo indikatora u obliku ključa zasvijetliće 1.000 km ili 15 dana prije potrebnog servisa. Za sve automobile:

• U glavnom izborniku odaberite vozilo.

• Odaberite opciju „Održavanje“.

• Informacije možete pronaći pod opcijom „Raspored održavanja“.

MOGU LI ZATRAŽITI SERVIS?

Određenog Mazda partnera možete pronaći pomoću pretrage partnera ili klikom na „PETRAGA MAZDA PARTNERA“ na glavnom ekranu, ili na glavnom ekranu odaberite vozilo, kliknite na  „Raspored održavanja“ i zatim na dugme "ZATRAŽI SERVIS". Servis možete zatražiti i tako da kliknete na željenog Mazdinog partnera.

KAKO MOGU ZATRAŽITI SERVIS?

Određenog partnera možete potražitii putem pretrage "Pretraga Mazda patnera" ili klikom na kartu na glavnom ekranu, ili na glavnom ekranu pod opcijom „My Mazda" zatim "Moj Mazda partner". Servis možete zatražiti i tako što kliknete na željenog Mazdinog partnera.

MAZDA PARTNERI

Kako mogu pronaći najbližeg Mazda partnera?

• Kako biste pronašli najbližeg Mazda partnera, kliknite na "PRETRAGA MAZDA PARTNERA" i upotrijebite svoju trenutnu lokaciju 
• Ako vam je draže, možete pretraživati pomoću naziva lokacije ili naziva Mazda partnera putem odgovarajućih polja za pretraživanje.
• U glavnom izborniku dodirnite ikonicu "Oznake na karti" u gornjem desnom uglu i prikazaće se vaš zadnji servisni partner.

AKO ŽELIM OTIĆI KOD DRUGOG MAZDA PARTNERA, A NE UOBIČAJNOG, KAKO MOGU PRIJE TOGA PROVJERITI KOJE USLUGE NUDI?

Pogledajte pod „Mazda partneri“ i pregledajte popis usluga koje nudi svaki pojedinačni Mazda partner.

KAKO MOGU PRONAĆI NAJBLIŽEG PARTNERA?

• Kako biste pronašli najbližeg Mazda partnera, upotrijebite svoju trenutnu lokaciju.
• Ako vam je draže, možete pretraživati pomoću naziva lokacije ili naziva partnera putem odgovarajućih polja za pretraživanje.
• U glavnom izborniku odaberite „MyMazda“ i dodirnite „Moj Mazda Partner“  za zadnjeg servisnog partnera.

POMOĆ NA CESTI

Kako mogu nazvati pomoć na putu?

  • Otvorite glavni izbornik i odaberite „MES“.
  • Kliknite na "NAZOVITE POMOĆ NA PUTU"
  • Poziv će biti preusmjeren.


Napomena: ako nazovete pomoć na putu iz druge države, mogli bi nastati dodatni troškovi poziva.

Kako da operateru objasnim gdje se nalazim kad mi je potrebna pomoć?

Putem poziva morate obavijestiti pomoć na putu o pojedinostima svoje lokacije. U slučaju nezgode , pojedinosti vaše adrese biće poslate operateru.

Ako se nalazite u inostranstvu ,  nazovite našu pomoć na broj telefona +43 1 525 036 314

KAKO MOGU POZVATI POMOĆ NA PUTU?

• U glavnom izborniku odaberite vozilo.

• Ispod automobila odaberite „MES". Prikazaće se adresa vaše trenutne lokacije kako biste mogli obavijestiti tim za pomoć na putu kada ih nazovete (pobrinite se da postavke lokacije telefona budu uključene za prikaz adrese vaše trenutne lokacije).

• Kako ih možete nazvati: biće prikazani telefonski broj za kontakt ili dugme za poziv kako biste pomoć mogli pozvati direktno.


Napomena: ako pomoć na putu nazovete iz druge države, mogli bi nastati dodatni troškovi. Za više pojedinosti provjerite sa svojim operaterom za mobilne usluge.

VIŠE ODJELJAKA S ČESTO POSTAVLJANIM PITANJIMA

Istražite odgovore na česta pitanja i u drugim kategorijama.