LJUDI, DUŠA, AUTOMOBILI

Mazda je uvijek više od pukog automobila. Ona je portal u nove svjetove, bilo da se radi o našem bogatom japanskom nasljeđu, inspirativnom ličnom doživljaju ili putovanju za koje želite da traje zauvijek. Proučite širok raspon tema u našem online magazinu.

JAPANSKI LAKIRANI PREDMETI

Tokom sto godina izrade urushi predmeta razvila se iz tradicionalnog zanata u oblik ozbiljne umjetnosti koja se slavi zbog svoje upotrebe prirodnih i dugotrajnih resursa.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
#MAZDADISCOVERS

U našoj YouTube seriji #MazdaDiscovers istražujemo jedinstvene majstore zanata u Evropi koji u stvaranju nevjerovatnih predmeta, umjetničkih djela i kulinarskih doživljaja kombinuju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati dio su našeg genetskog koda.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
DETALJI ČINE SAVRŠENSTVO

U Mazdi savršenstvo nastaje ljudskim dodirom. Naši Takumi majstori rukama stvaraju i usavršavaju predmete, sve dok svaki detalj nije upravo onakav kakav bi trebalo da bude. Kako bismo oživeli tu ideju majstorstva, približili smo se – i to zaista blizu. Od glinenih modela do lakiranja, u saradnji sa Macrofyingom uvećane su male stvari koje naše automobile čine tako posebnim. Otkrijte Mazdu na način na koji je nikada ranije niste videli: ispod mikroskopa.

 

UVEĆAJ
NOVOOSMIŠLJENI ROTACIONI MOTOR

Inovativan i izazovan uz besprekoran rad – mogućnosti i ograničenja rotacionog motora oduvijek su fascinirale automobilsku industriju. Nema bolje marke koja bi ih dovela do uspjeha od Mazde.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
#MAZDADISCOVERS

U našoj seriji na YouTube-u #MazdaDiscovers istražujemo najjedinstvenije majstore zanata u Evropi koji u stvaranju nevjerovatnih predmeta, umjetničkih djela i kulinarskih doživljaja kombinuju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati su u našem DNK.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
VRHUNSKI MAJSTOR ZA METAL

Yutaka Kawano Takumi je majstor vješt u stvaranju umjetnina putem oblika. Stručnjak je za obradu metala i njegov rad je simbol dizajnerskih i majstorskih vještina koje su vidljive na svim Mazdinim vozilima koja izlaze iz proizvodne linije. Serija Mazda Stories odlazi u Hirošimu kako bismo bliže pogledali njegov rad.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
SVE MALE I VELIKE KARAKTERISTIKE

Na prvi pogled nema smisla upoređivati čauru vješanja, čiji svaki pojedinačni dio nije širi od 12,7 cm, sa štapićima za jelo. Međutim, između ta dva predmeta ima više sličnosti nego što vam se može činiti. Kao što Mazdin Yasuyoshi Mushitani objašnjava, čaura vješanja puno je važnija nego što to izgleda na prvi pogled...

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
#MAZDADISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kölna u Rim kako bi se susreli s italijanskom najpoznatijom bakom koja već desetinama godina izrađuje tjesteninu.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU
MAZDINA STRATEGIJA PRISTUPA SA VIŠE RJEŠENJA

Od redefinisanja skromnog motora sa unutrašnjim sagorijevanjem do razvoja potpuno električnih automobila budućnosti, Mazda marljivo radi na tome da iz temelja promijeni način na koji razmišljamo o održivosti.

 

PROVJERITE NJIHOV IZBOR
Mazdin rečnik

Da li znate koje je porijeklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

 

Pogledajte njihov izbor
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVIJETU

Najuspješniji novinari iz Holandije, UK-a i SAD-a iz područja automobilizma pišu o nezaboravnim izletima na svim vrstama terena. Iznad norveških fjordova i kroz australijsku divljinu, uz portugalsku obalu, u japanskim planinama ili ravno kroz srce Amerike. Saznajte šta je te puteve učinilo nezaboravnima.

 

PROVJERITE NJIHOV ODABIR
IZ JAPANA U SVIJET: MAZDIN DIZAJN

Skriven jezik oblika i kako prostori između njih stvaraju dinamičan pokret. Otkrijte neke ključne koncepte japanskog dizajna na kojima počiva Mazdina filozofija. To je način na koji vožnju pretvaramo u inspirativan i lični doživljaj.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
MAZDA CX-5: EVOLUCIJA IKONE

Kako smo privukli sve poglede na naše japanske ideale o dizajnu i performansama? Priča o uspjehu Mazde CX-5 započela je konceptom koji je s vremenom postao jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom razredu. Pratite izvanredan uspon ovog automobila, koji je testiran i dokazan u ekstremnim uslovima Arktika i vijetnamskih planina.

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU
MAZDA CX-5: UPOZNAJTE STVARAOCE

Upoznajte dizajnere i modelare kojima je data sloboda da slijede svoju inspiraciju kako bi pretvorili Mazdinu viziju i filozofiju u najnoviju generaciju Mazde CX-5. Šta je zapalilo njihovu maštu? Kako su to izveli?

 

PRIMAJTE NJIHOVE UVIDE

 

MAZDA MX-5 RF: PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Legendarni kabriolet odveli smo na izlet na Hebride. To je priča o okretnosti, prekrasnim prikazima i dražesnim iznenađenjima. Može li se spustiti krov bez kompromitovanja udobnosti vožnje u zatvorenom? Može li kompaktan dizajn još uvijek pružiti dovoljno prostora za sve što želite uzeti sa sobom?

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU