#MAZDADISCOVERS

OTKRIJTE JEDINSTVENE EVROPSKE ZANATE SA MAZDOM U NOVOJ SERIJI NA YOUTUBE-U.

O SERIJI MAZDA DISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kölna u Rim kako bi se susreli s italijanskom najpoznatijom bakom koja već desetinama godina izrađuje tjesteninu.

DRUGA EPIZODA

 

U drugoj epizodi naše serije #MazdaDiscovers njemački YouTuberi Lilia i Kai putuju iz Kölna u Rim kako bi se susreli s italijanskom najpoznatijom bakom Nerinom čija je misija dijeliti svoj tradicionalni zanat izrađivanja tjestenina s novom generacijom.

 

Zanat je u našoj DNK već više od 100 godina i upravo su naši Takumi majstori ti koji primjenjuju svoje vještine, spretnost i japansku tradiciju kako bi udahnjivali život novim dizajnima automobila. Zato putujemo sa stvarateljima sadržaja na internetu kako bismo otkrili druge sjajne zanatske majstore širom svijeta, a jedna od njih su slavne italijanske bake.

 

U drugoj epizodi serije #MazdaDiscovers za YouTube stvaratelji sadržaja na internetu Lilia i Kai otputovali su iz Kölna u Rim kako bi se susreli s jednom bakom koja je majstorica u izradi tjestenina još otkad je bila mala djevojčica. Baš kao naši majstori Takumi, svoj zanat prenosi novoj generaciji.

 

Lilia i Kai otkrivaju tajne izrade tjestenine bake Nerine i kako je ono što je čini zaista autentičnom zapravo njena vještina u kombinaciji s odličnim sastojcima i strasti.

Unuka bake Nerine, Chiara, objašnjava to na savršen način:

 

„Izrada tjestenine je komplikona jer ne postoji recept, već moraš imati osjećaj za to i svaki dan je drugačiji.”

 

„Tjestenina je toliko drugačija od kupovne jer se rasteže ručno pa je laganija i prozračnija. Toliko je tanka da kroz nju možeš čitati ljubavno pismo, a čak je i povjetarac može podići.”

 

mazda-stories

 

 

 

Cijelu drugu epizodu serije #MazdaDiscovers pogledajte na kanalu YouTube kako biste saznali više o nevjerovatnom putovanju na koje su pošli Lilia i Kai u Mazdi CX-60 kako bi se susreli s bakom Nerinom i njenom unukom i otkrili tajne zanata izrade tjestenine.

 

 

IDITE NA YOUTUBE

Priča se nastavlja na prvu epizodu u kojoj pratimo braću Boisset, Mikela i Alexa, filmske producente iz Španjolske, koji putuju iz Madrida u Lisabon u Mazdi CX-5 kako bi posjetili osnivača fabrike Yoni Surfboards koji izrađuje drvene daske za surfovanje. Pogledajte kako Ze pri izradi prekrasnih održivih daski kombinuje svoje dvije ljubavi – zanatsku vještinu i prirodu.

 

U sljedećim epizodama vodit ćemo vas na putovanje Evropom kako bismo vam otkrili vrhunske majstore zanata, viđene očima onih koji to cijene najviše. Slavićemo i umijeće popravljanja kroz koncept Kintsugi (popravljanje slomljene keramike zlatom)... 

UTKANA INSPIRACIJA

Otkrijte što je to što Mazdu čini jedinstvenom, ekspresivnom, individualnom robnom markom. Pripremili smo najinspirativniji sadržaj o tome šta se događa u našim automobilima, kao i o tome gdje vas mogu odvesti.

Spremni za ukrcavanje?

AMAMI OSHIMA

Sa zavojitim cestama i ukusnom hranom, Amami Oshima nije predaleko od kopna Japana, no uz nevjerojatnu vožnju i živopisnu kuhinju, kao da je riječ o različitim svjetovima.

SAZNAJTE VIŠE
Mazdin rječnik

Da li znate koje je porijeklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

SAZNAJTE VIŠE
JEDINSTVEN JAPANSKI DIZAJN

Istražite razloge zbog kojih je Mazda postala poznata po legendarnom dizajnu. Naši Takumi majstori primjenjuju jezik oblika i prostora kako bi stvorili osjećaj dinamičnog pokreta.

SAZNAJTE VIŠE
UPOZNAJTE TVORCE

Mazde CX-5 ne bi bilo bez dizajnera. Dana im je sloboda da slijede svoju inspiraciju kako bi Mazdinu viziju i filozofiju pretvorili u najprodavaniji SUV.

SAZNAJTE VIŠE
PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Sjednite u ovaj legendarni kabriolet i odvezite se na izlet na vanjske Hebride. To je priča o okretnosti, prekrasnim vizurama i neočekivanim rješenjima.

SAZNAJTE VIŠE
EVOLUCIJA IKONE

Stvaranje legende: saznajte što je bilo potrebno kako bi Mazda CX-5 postala jednim od najprodavanijih SUV-ova u svom razredu.

SAZNAJTE VIŠE
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVIJETU

Pridružite se Mazdi na uzbudljivim putovanjima uz norveške fjordove, portugalskom obalom i kroz japanske planine.

SAZNAJTE VIŠE