vozite kao jedno

JINBA ITTAI

JINBA ITTAI

konj i jahač, automobil i vozač

Vožnja Mazdom svaki put vam izmami širok osmijeh na lice. Naši automobili predstavljaju mnogo više od vožnje od tačke A do tačke B. Dizajnirani su i napravljeni za čisti užitak u vožnji. Tu vezu između vas i automobila nalik onoj između konja i jahača nazivamo Jinba Ittai.

DRIVE TOGETHER

utkivanje osjećaja

Kada vozite Mazdu, nikada ne vozite sami. Osjetite jedinstvo i sklad sa automobilom, vezu između vas koju je teško opisati riječima jer zajedno vozite, zajedno osjećate, ubrzavate, kočite i smijete se. To je osjećaj koji pokušavamo utkati u svaki automobil koji izradimo.

izazivački duh

odlučnost za uspjeh

Mazda ima izazivački duh koji nas gura prema uspjehu, čak i kad na putu stoje velike prepreke. Kada su drugi proizvođači automobila rekli da je tako nešto nemoguće, mi smo proizveli sportski automobil sa rotacijskim motorom i pobijedili na najtežoj trci na svijetu, 24 sata Le Mansa, iako niko nije vjerovao da će se to dogoditi.

Usuditi se biti drugačiji

Naši uporni inženjeri napravili su Cosmo Sport, prvi u svijetu sportski automobil sa rotacijskim motorom u masovnoj proizvodnji

Usuditi se biti drugačiji

Nakon niza poraza, Mazda je postala prvi japanski proizvođač automobila koji je osvojio 1991. Le Mans i to prvi na svijetu u trkačkom automobilu sa rotacijskim motorom.

Usuditi se biti drugačiji

Mazda nastavlja izazivati status quo sa automobilima kao što je RX-Vision, sa rotacijskim motorom sljedeće generacije SKYACTIV-R

tehnologija

izrađena za čisti užitak u vožnji

Sva naša neumorna istraživanja i razvoj tehnologije imaju veću svrhu od pukog poboljšanja performansi i sigurnosti. Svrha dizajna pružanje je čistog užitka u vožnji i uzbudljivog osjećaja kontrole.

inovacija

skyactiv-x, motor sljedeće generacije

Budućnost vidimo u obliku Mazdinog novog, revolucionarnog motora Skyactiv-X. To je važan korak u našoj potrazi za idealnim motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem koji istovremeno obogaćuje živote ljudi tim posebnim uživanjem u vožnji i štiti našu predivnu planetu.

SAZNAJTE VIŠE

DIZA­JN

dizajn kodo – duša pokreta

Smatramo da automobil treba uzburkati osjećaje tako da vam srce zakuca jače kad se nađete za upravljačem. Čak i dok stojite na mjestu Mazda ostavlja utisak kretanja koji će u vama probuditi želju za vožnjom. To je KODO: Duša pokreta, naša filozofija dizajna.

izrada

iz naših ruku u vaše

Ništa ne može nadomjestiti vješte ljudske ruke i snagu ljudskog dodira kad se radi o dizajnu Mazde. Potrebno je 20 godina obuke da bi naši modelari gline mogli pretvarati ideje u modele stvarne veličine, a samo djelić sekunde da vas osvoji dizajn Kodo: Duša pokreta u našim automobilima.

SAZNAJTE VIŠE

pogon na sva četiri točka

običan pogon na sva četiri točka nije dovoljan

U izazovnim uslovima na putu I vremenskim uslovima svako želi potpunu kontrolu i udobnost. Naš pogon na sva četiri točka i-Activ koristi 27 senzora za provjeru svih uslova 200 puta u sekundi. Uživajte u sigurnom držanju na svim površinama, u svim vremenskim prilikama, i osjetite savršen sklad sa automobilom.

SAZNAJTE VIŠE

i-activsense

sveobuhvatna zaštita

Naš inovativni paket sigurnosnih funkcija i-ACTIVSENSE pruža sveobuhvatnu zaštitu od opasnosti koje ne vidite. Bilo da se vozite prometnim ulicama, dugim autoputem ili noću, naši sistemi kamera i senzora besprekorno sarađuju i omogućuju potpunu sigurnost i užitak u vožnji.

SAZNAJTE VIŠE